AstaZine® Astaksantyna 12 mg (60 kapsułek) - suplement diety
Astaksantyna to najsilniejszy obecnie antyoksydant dostępny na świecie.
Astaksantyna jest najsilniejszym poznanym dotąd przeciwutleniaczem. To ksantofilowy pigment pochodzący z alg Haematococcus Pluvialis. W przyrodzie występuje w wielu organizmach, nadając im charakterystyczny różowy i czerwony kolor.
Łososie, krewetki a także flamingi swoją piękną barwę zawdzięczają właśnie astaksantynie. Badania wykazały, że organizmy zawierające astaksantynę mogą przeżyć o wiele dłużej w niesprzyjających warunkach środowiska.
AstaZine® to wynik wieloletnich badań oraz ogromne inwestycje w budowę hodowli naturalnej astaksantyny. Produkt AstaZine® jest pozyskiwany z alg Haematococcus pluvialis hodowanych w fotobioreaktorach rurowych. Do produkcji AstaZine® wykorzystywana jest woda pozyskiwana z Himalajów, poddawana odwróconej osmozie. Zapewnia to maksymalną czystość i bezpieczeństwo.
Korzyści:
- ekologiczne szklane opakowanie
- bez GMO
- nie zawiera glutenu
- zastrzeżona marka firmy Jinke Group USA Inc.
- produkt ogólnie uznawany za bezpieczny (GRAS) wg wytycznych amerykańskiej Agencji Żywności i Leków
- astaksantyna pozytywnie zweryfikowana przez NAXA
Składniki: astaksantyna (mikroalga Haematococcus pluvialis), nośnik: wysokiej jakości olej z krokosza barwierskiego (non-GMO), kapsułka: żelatyna (wolna od BSE), gliceryna, przeciwutleniacz: D-α-tokoferol naturalny.
Porcja dzienna: 1 kapsułka Opakowanie zawiera: 30 kapsułek |
|
Skład w porcji dziennej (1 kapsułka) |
|
Astaksantyna - z alg Haematococcus pluvialis |
12 mg |
AstaZine® jest zarejestrowanym znakiem Jinke Group USA Inc./Beijing Gingko Group Biological Technology Co., Ltd.
Sposób użycia: 1 kapsułka dziennie, podczas posiłku
Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.
Producent: Kenay Sp. J.
O NAXA
W 2014r. powstała Natural Algae Astaxanthin Association (NAXA). Organizacja ma za zadanie promować, chronić i badać status prawny naturalnej astaksantyny pozyskiwanej z alg Haematococcus pluvialis wykorzystywanej w suplementach diety. Dodatkowo pomaga zrozumieć, że nie wszystkie produkty z astaksantyną są takie same, a badania naukowe przeprowadzone nad tym związkiem obejmują tylko naturalną astaksantyną. Organizacja wspiera firmy członkowskie, które zajmują się produkcja i badaniami nad naturalną astaksantyną pozyskiwaną w alg Haematococcus pluvialis, a także promuje jej korzystny wpływ na zdrowie.
Beijing Gingko Group to jedna z czterech firm na świecie, która została pozytywnie zweryfikowana przez NAXA.
Założyciel Algatechnologies www.algatech.com |
Założyciel Cyanotech Corporation www.cyanotech.com |
Beijing Gingko Group www.bggworld.com |
Alphy Biotech www.naturalastaxanthin.cc |
SKŁADNIK I POCHODNE |
OBECNOŚĆ W PRODUKCIE |
OBECNOŚĆ W INNYCH PRODUKTACH PRODUKOWANYCH NA TEJ SAMEJ LINII PRODUKCYJNEJ |
|
1 |
Zboża zawierające gluten (pszenica,orkisz, żyto, jęczmień, owies) i produkty pochodne |
NIE |
NIE |
2 |
Skorupiaki i produkty pochodne |
NIE |
NIE |
3 |
Jaja i produkty pochodne |
NIE |
NIE |
4 |
Ryby i produkty pochodne |
NIE |
NIE |
5 |
Orzeszki ziemne i produkty pochodne |
NIE |
NIE |
6 |
Soja i produkty pochodne |
TAK |
TAK |
7 |
Mleko i produkty pochodne (w tym laktoza) |
NIE |
NIE |
8 |
Orzechy* i produkty pochodne |
NIE |
NIE |
9 |
Seler i produkty pochodne |
NIE |
NIE |
10 |
Gorczyca i produkty pochodne |
NIE |
NIE |
11 |
Łubin i produkty pochodne |
NIE |
NIE |
12 |
Mięczaki i produkty pochodne |
NIE |
NIE |
13 |
Nasiona sezamu i produkty pochodne |
NIE |
NIE |
14 |
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu więcej niż 10 mg /kg lub 10 mg / litr łącznie SO2 |
NIE |
NIE |
* migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Junglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoinensis), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia).
No customer reviews for the moment.
Astaksantyna to najsilniejszy obecnie antyoksydant dostępny na świecie.
Mój Wzrok - kompleks ekstraktów roślinnych naturalnie wspierających wzrok
Składniki: ekstrakt z alg Haematococcus Pluvialis, substancje pomocnicze: nośnik - olej z krokosza barwierskiego (non-GMO), otoczka kapsułki - żelatyna (wolna od BSE), gliceryna; przeciwutleniacz - naturalne tokoferole. Zawiera naturalnie występujące karotenoidy, m.in. luteinę.
Porcja dzienna: 3 kapsułki Opakowanie zawiera: 60 kapsułek (waga netto: 42 g) |
Składniki: oliwa z oliwek, ekstrakt z alg Haematococcus Pluvialis, substancje pomocnicze: skrobia kukurydziana (non-GMO), barwnik: wodorosty morskie, kapsułka: gliceryna roślinna, sorbitol, nośnik: olej słonecznikowy, przeciwutleniacz: naturalne tokoferole. Zawiera naturalnie występujące karotenoidy, m.in. luteinę.
Porcja dzienna: 2 kapsułki Opakowanie zawiera: 60 kapsułek (waga netto: 48,3 g) |
Składniki: olej z ryb z kwasami omega-3: EPA i DHA; kapsułka: żelatyna, gliceryna, woda oczyszczona.
Suplement diety zawierający wyciąg z liści miłorzębu japońskiego, standaryzowany do 24% glikozydów flawinowych i 6% laktonów terpenowych.
Kwasy omega-3 chronione przez Astaksantynę
Optikan™ zawiera mieszankę wysoko skoncentrowanych ekstraktów, witamin i minerałów zamkniętych w roślinnej kapsułce Vcaps®. Skład wzbogacony został ekstraktem z pieprzu czarnego BioPerine®. Pieprz czarny wspiera trawienie i wchłanianie składników odżywczych oraz zwiększa skuteczność składników ziołowych. Ginkgo biloba pobudza krążenie obwodowe, co przyczynia się do lepszego widzenia i słyszenia. Cynk pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Ekstrakt z aronii czarnej wykazuje działanie antyoksydacyjne, pomaga chronić komórki przed uszkodzeniami wywołanymi przez wolne rodniki.
Suplement diety zawierający wyciąg z liści miłorzębu japońskiego, standaryzowany do 24% glikozydów flawinowych i 6% laktonów terpenowych.
Kwasy omega-3 chronione przez Astaksantynę
Składniki: inulina; ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego (Ginkgo Biloba L.) z lecytyną sojową /Ginkgoselect® Phytosome®/ DER: 35-67:1 standaryzowany na zawartość glikozydów flawonowych: 7%, ginkgo terpenów: 2%, ginkgolidów: 0,8% i bilobalidów: 0,8%; substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu; kapsułka: hydroksypropylometyloceluloza.