Olejek z drzewa herbacianego (na problemy skórne) [15 ml]



79,00 zł
Brutto

Czy jesteś zadowolona ze swojej cery? Nie masz problemów z trądzikiem, krostkami czy zaczerwieniami? A jeśli jednak te problemy nie są Ci obce, to nie chciałabyś o nich naprawdę zapomnieć? 

Olejek z drzewa herbacianego pomoże Ci wtedy, kiedy straciłaś już wszelką nadzieję, a kolejne ekskluzywne kremy okazują się być stratą pieniędzy. Wybierając ten olejek, wybierasz prostą drogę do pięknej skóry. 

Masz minutkę? Tyle wystarczy, żeby bezpiecznie użyć olejku. Dodaj go do dyfuzora, aby odkazić pomieszczenie albo wykorzystaj w formie rozcieńczonej do kąpieli lub na skórę. 

Inne proste sposoby na olejek z drzewa herbacianego znajdziesz w zakładce sposób użycia. 

Ilość

Ostatnie sztuki w magazynie


.Kiedy aborygeńska księżniczka Eelemani z plemienia Bundjalung wyruszyła w podróż, bogowie Ziemi i Planet podarowali jej niezwykłą roślinę, której jasna kora odbijała w nocy księżycowe światło, pomagając tym samym nie zgubić szlaku. I tak jak kora chroniła przed zagubieniem, tak liście tajemniczego drzewa okazały się chronić przed infekcjami i skórnymi dolegliwościami. 

Drzewo herbaciane wywarło tak niezwykły wpływ na kulturę rdzennych mieszkańców Australii, że stało się nawet bohaterem wielu ich legend. Ma potwierdzone właściwości przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne, a największą popularność przyniosła mu II wojna światowa, kiedy znalazł się na wyposażeniu podręcznej apteczki każdego australijskiego żołnierza. Fantastycznie dopełnia się z olejkiem z lawendy. 

Olejek z drzewka herbacianego – zastosowanie:

  • dla ciała: współcześnie najczęściej używany jest jako dodatek do antytrądzikowych kosmetyków, bo naturalnie hamuje aktywność gruczołów; w ten sam sposób pomoże w walce z łupieżem, oczyszczając skórę głowy i jednocześnie przyspieszając wzrost włosów; ponadto wspomaga leczenie infekcji górnych dróg oddechowych, odstrasza owady i łagodzi świąd po ich ukąszeniach; ma również udowodnione działanie przeciwgrzybiczne.
  • dla emocji: w aromaterapii uważa się  go za olejek wspierający dobrą energię, który ułatwia odcięcie się od niezdrowych relacji i wydarzeń.
1 Przedmiot

Specyficzne kody

Opinie

No customer reviews for the moment.